Search Engine Optimization

Wat is SEO?

SEO, kort voor ‘Search Engine Optimization’ is het optimaliseren van uw website, zodat u voor belangrijke zoektermen zo hoog mogelijk scoort bij een zoekmachine als Google. Google streeft ernaar zijn gebruikers de best mogelijke zoekresultaten te geven, en daarom hebben ze een aantal criteria uitgewerkt waaruit de ‘gezondheid’ van uw website moet blijken.

Hoe werkt SEO?

  • Site Performance: de site moet technisch goed in elkaar zitten. Bepaalde ‘fouten’ vind Google immers problematisch zoals bijvoorbeeld de typische error page ‘404 -Page not found’, of een pagina die te traag laadt.
  • Site Content: de inhoud van de site moet relevant en origineel zijn. Dit betekent dat de tekst op de website geen haastwerk mag zijn.
  • Linkbuilding: je zorgt ervoor dat er vanop andere sites een link naar je eigen site wordt gelegd. Een hele goede manier is via een social media account als Facebook, maar ook links op veel bezochte sites met hetzelfde thema, tellen ook mee.
  • Site Architecture: De navigatie en architectuur van de site moet logisch en intuïtief in elkaar zitten. Je moet het de gebruiker zo makkelijk mogelijk maken.

Geïnteresseerd?

Als je hulp nodig hebt met het promoten van je zaak: contacteer de AdSpecialist!

Stuur een bericht